fbpx

5 werkzaamheden die je die je beter kan uitbesteden

Als ondernemer en eigenaar van een webshop zul je hier vast mee te maken hebben; je ben te druk om te focussen op de dingen waar jij je bedrijf mee laten groeien en omzet genereert. De operationale herhalende taken die wel heel erg belangrijk zijn voor de coversie van je producten in je webshop kunnen ervoor zorgen dat je niet meer toe komt aan aan overige belangrijke zaken. Deze tijdrovende en herhalende taken kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je niet meer genoeg tijd over houd voor gesprekken met klanten, onderhandelingen met leveranciers, de aquisitie van nieuwe producten voor je webshop en zo zijn er nog veel meer zaken.

Het is belangrijk dat jij als ondernemer en eigenaar van een webshop focust op de zaken waar je goed in bent zodat je bedrijf weer volgende stappen kan nemen naar het volgende niveau. Aquisitie van nieuwe producten en gesprekken met klanten of leveranciers zijn zaken die je moeilijk kunt uitbesteden omdat zelf het meeste weet over de richting waar je op wilt met je bedrijf en klanten. Als je dit soort taken wilt uitbesteden kom je toch echt gauw in richting van een oplossing om personeel in dienst te nemen. Maar er zijn wel taken die je kan uitbesteden aan derde partijen waarvoor de derde partij niet maanden lang eerst moet meelopen in je bedrijf om het allemaal goed te kunnen snappen. In sommige gevallen is het juist het geval dat wanneer je het uitbesteed aan een derde partij het ook nog wel eens beter kan uitpakken dan wanneer je het zelf zou doen. In deze blog zetten wij een paar werkzaamheden op een rijtje die je relatief makkelijk kan uitbesteden waardoor je zelf meer tijd over houd.

1. Goede productfoto’s voor je webshop producten

De eerste, en meest voor de hand liggende taak, die je kan uitbesteden is natuurlijk het maken van kwalitatieve product foto’s voor je webshop. Als je het zelf wilt doen kost het erg veel tijd en geld om alles te regelen en dan heb je ook nog de leerweg om het kunstje onder de knie te krijgen. Er komt namelijk nog wel veel kijken bij een “simpele” product foto maken. In onze configurator kun je voor 20 euro al 4 standaard product foto’s krijgen van 1 product. Als je dit uitzet tegen de investeringskosten en tijd die je kwijt bent aan opstart tijd, foto’s maken en nabewerken dan kun je dit bijna niet voor elkaar krijgen voor hetzelfde bedrag. Daarnaast, als je dit uitbesteed is het belangrijkste voordeel dat jou tijd weer vrij komt om te focussen op je verkopen en inkopen zodat jou website kan blijven groeien. Je kunt je tijd namelijk maar 1 keer besteden aan iets.

2. Product omschrijvingen voor je webshop producten

Naast het laten maken van je product foto’s kun je dit ook door trekken naar je product omschrijvingen. Dit is ook iets wat vaak moeilijk is om goed te doen omdat je erg goed moet nadenken over de SEO score van je teksten en als je meerdere producten moeten schrijven kan dit ook erg langdradig worden waardoor het moeilijk word om de klus te klaren. Kortom, laat het over aan de mensen die er dagelijks mee bezig zijn en dit soort taken juist graag doen!

3. Producten versturen via fullfillment centers

Als je fysieke producten verstuurd vanuit je eigen magazijn zul je met elke bestelling ook een zending moeten preparen. Het nadeel hier van is dat, of het nou veel of weinig bestellingen zijn je altijd de zelfde opstart tijd hebt en dat is vaak ook nog eens waar het meest werk in zit. Daarbij, als je eenmaal je pakbonnen en labels hebt uitgeprint is de tijd die je besteed per bestelling vaak weinig maar ook die tijd kun je vaak beter besteden. In plaats van zelf je bestellingen te versturen kun je deze ook eenvoudig bij fullfillement centers neerleggen waardoor deze bedrijven voor jou het werk uit handen nemen. Vaak kost het nagenoeg net zo veel dan wanneer je het zelf allemaal doet en hierdoor heb je zelf weer meer tijd voor de werkzaamheden die er echt toe doen.

4. Boekhouding uitbesteden

Boekhouding is voor velen een woord dat ergernis en angst opwekt. We kennen het allemaal, al weken word het uitgesteld om de facturen netjes in te boeken en vlak voor de kwartaal afsluiting moet alles nog gebeuren maar op dat moment ben je ook nog extreem druk. Het leven van een ondernemer gaat niet altijd over rozen 😊 Maar boekhouding is een van de makkelijkste taken die je kan uitbesteden omdat het erg voor de hand liggend is, vaak erg lijkt op boekhouding van andere bedrijven en ook nog eens vaak herhalende typen facturen hebt. Een derde partij kan dus snel jouw boekhouding onder de knie krijgen en voor je regelen zodat jij weer kunt focussen op je core business!

5. Marketing

Marketingbureaus hebben veel meer ervaring met advertenties bij verschillende social media platformen zoals Google, Facebook en Instagram.

Natuurlijk met deze uitbesteding geld het wel dat hoe langer je samen werkt met een bureau hoe beter ze jou webshop leren kennen en betere advertenties kunnen maken.

Met deze blog hebben we even in een notendop een paar werkzaamheden op een rijtje gezet wat je makkelijk kan uitbesteden zodat je zeker weet dat het ook goed gebeurt en je zelf tijd vrij maakt voor belangrijke taken die je niet kan uitbesteden aan derde partijen. Natuurlijk zijn er nog meer mogelijkheden om uit te besteden naast deze 5 genoemde werkzaamheden.

Wil je meer informatie over hoe jij je conversie kan verhogen met je website verkopen? Klik dan hier voor onze andere blog.